Thursday, January 6, 2011

Pelajar IPTA sesi 2011 daftar 2-7 September

Assalamualaikun dan salam sejahtera.
Selamat bertemu kembali. Seperti biasa, ak nk share dengan korang tentang penyelarasan kalendar akademik IPTA negara. Penyelarasan ini akan menyaksikan tarikh pendaftaran pelajar baru dianjakkan dua minggu ke hadapan pada setiap sesi akademik yang akhirnya akan bermula pada September berbanding Jun sebelum ini. Mungkin ini berita baik untuk ak..bleh la ak cari kje, smentara menunggu semester baru...hehehe..(cari duit lebih). Nak lebih detail lagi tentang ini?..korang bleh baca entry di bawah yang ak copy dari laman sesawang http://www.kosmo.com.my/kosmo/index.asp. Selamat membaca..:) 




GEORGE TOWN - Pendaftaran pelajar bagi sesi akademik 2011 institusi pengajian tinggi awam (IPTA) akan diadakan antara 2 September dan 7 September ini, kata Pengerusi Jawatankuasa Naib Canselor dan Rektor IPTA, Prof Tan Sri Dr. Dzulkifli Abdul Razak (gambar).
Beliau yang juga Naib Canselor Universiti Sains Malaysia (USM) berkata, perkara itu dipersetujui pada mesyuarat antara naib-naib canselor IPTA kelmarin.
"Pihak IPTA diberi kebebasan untuk membuat pendaftaran pelajar baru antara 2 September hingga 7 September ini," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan Perutusan Tahunan Naib Canselor USM di sini semalam.
Beliau berkata, untuk permulaan, perubahan itu pastinya akan menimbulkan sedikit kesukaran kepada pihak universiti.
"Dalam semua perubahan mesti ada kesusahan. Sesi kali ini sahaja akan sukar sedikit. Tahun depan akan lebih mudah selepas sistem baru itu diselaraskan," katanya.
Kelmarin, Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, penyelarasan kalendar akademik IPTA negara akan dilakukan secara berperingkat-peringkat bermula sesi akademik 2011/2012 dan dijangka beralih sepenuhnya pada sesi akademik 2013/2014.
Penyelarasan itu akan menyaksikan tarikh pendaftaran pelajar baru dianjakkan dua minggu ke hadapan pada setiap sesi akademik yang akhirnya akan bermula pada September berbanding Jun sebelum ini. - Bernama




Jadi, apa reaksi korang tentang langkah yang diambil oleh kementerian Pengajian Tinggi ini?...

' NOTHING IMPOSSIBLE '

8 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

bagus la cari keja sampingan...

Hafizi Ghazali ( PG ) said...

lama kot nk cuti..hampir 5 bulan..

nulhazwany abdul malik said...

ala tak best la macam ni...
lepas spm cuti lame sgt nak buat ape.. huhu lagi lame cuti lagi zero otak. waaa sedih2..

kan elok kalau kekalkan sesi jun-julai macam biasa. cepat mula belajar, cepat habis..

hehe teremosi lak kat sini

Hafizi Ghazali ( PG ) said...

haahahaa..mmg lama pun..klau bleh nk hbiskan cpat je pengajian..

Azham Vosovic said...

ada orientasi kt UPM bulan 9 ni.. huhu...

Hafizi Ghazali ( PG ) said...

minggu MPP ke kawan?..

Ayuni Mohamed said...

cuti lama2 nie bosan..kan x pasal2 otak lak blank sbb dh lme x bljr..hahaha

Hafizi Ghazali ( PG ) said...

ayuni :..hahaha..xpe2..backup sem depan..:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
affiliate program

GET INCOME FROM YOUR WEBSITE

Turn your valuable webpage visitors into revenue. Work online and join our free money making affiliate program. We offer the most payment rate to help increase your money stream.

Join our revenue making program absolutely free and 100% risk free.

Sign Up...

Begin receiving steady affiliate revenue

Our earning money system really can give you income on the same day. Start receiving steady affiliate commissions with almost no effort at all. This is a serious revenue opportunity, the first step for you to create a solid, trustworthy, long-time profitable business.

A constant cash generator

Imagine getting of a something that never failed to provide you with cash-flow. A money making program so amazingly profitable that you never had to look for job ever again!

Mountain a steady stream of revenue

Our earning money program helps you to establish a steady stream of cash, all around the clock. Allowing you more time to focus on the things you love.
You will even receive money while you sleep!

Freeway To Success business opportunity Freeway to Success financial freedom business opportunity